Sportief met diabetes!

fit20 zet zich in april in om geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation.


Alle fit20-vestigingen zullen er alles aan om de foundation te ondersteunen vanuit een nauw verwantschap: sportief met diabetes. Voormalig Olympisch kampioen Bas van de Goor: ‘Heel bijzonder, je kunt echt stellen dat hier sprake is van twee teams, met één doel: sportiviteit combineren met diabetes.’


Doneer nu!

Wat gaan we doen?

Flesjes water verkopen! In jouw fit20-studio kan je voor €2,50 een flesje kopen. Een kleine investering, maar een waardevolle: met vele duizenden fit20’ers in het land genereert het al snel tienduizenden euro’s. Aan water hebben we allemaal behoefte gedurende en na de training, dus we hopen dat dit mooie doel én jouw dorst je tot een donatie verleidt.

Wat doet de foundation ermee?

De foundation zet zich al 12 jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. Lees er meer over: https://www.bvdgf.org/

Wat heeft fit20 met diabetes?

Veel! De training van fit20 geeft een intensieve prikkel aan het lichaam, die zeker voor mensen met diabetes type 2 - ruim een miljoen mensen in Nederland - een meerwaarde biedt. Wij hebben veel diabetici trainen in al onze studio’s, die er de komende weken over gaan vertellen. Ons nauwe verwantschap met het werk van de foundation leunt op deze mooie verhalen.

“Iedere euro voor MS Research is een hele mooie euro!”

Ingeborg Jansen heeft MS en traint bij fit20 AssenDe oorzaak van MS is eigenlijk nog steeds onduidelijk. Onderzoek is heel belangrijk. En MS is een moeilijke ziekte. Iedere euro die tijdens de Changed by Charity maand aan MS Research gedoneerd wordt is dan ook een hele mooie euro!

Lees Ingeborg's hele verhaal

“Heel belangrijk dat er juist op deze manier een keer aandacht voor MS is”

Anuschka Franken heeft MS en traint bij fit20 Amsterdam Nieuw WestIk vind de Changed by Charity actie dan geweldig! Heel belangrijk dat er juist ook een keer op deze manier aandacht voor MS is, niet over een nieuw medicijn, maar iets positiefs. Iets natuurlijks en wat iedereen zonder risico’s kan proberen. Daar gaat te weinig aandacht naar toe.

Erica blijft steevast bij fit20 trainen!

Erica Post heeft MS en traint bij fit20 AlmereDestijds kwam ze met een rollator binnen en nu kan ze al weer jaren korte stukken zonder rollator lopen. Recente successen zijn dat ze haar kleinkind weer kan optillen en met een verhuizing een kast kon verschuiven. Naarmate ze ouder wordt heeft Erica iets meer coördinatie problemen. Ze loopt daarom wel meer met haar stok. Daarom blijft ze juist steevast met fit20 haar benen trainen. Erica ondersteunt de Changed by Charity actiemaand van harte!

“MS wordt vaak vergeten”

Joke Lanting heeft MS en traint bij fit20 AssenEen acht-urige werkdag was eigenlijk al langer te veel. Ik ben toen omgeschoold naar fitnessinstructeur en kwam door een vacature in contact met fit20. Ik had weleens van fit20 gehoord en was, zoals iedereen natuurlijk, sceptisch. Bij de eerste training was ik om! Het gaf een heel goed gevoel, ik kàn dit dus! Ik kon bij fit20 als Personal Trainer aan de slag. Ik heb de opleiding bij de fit20 Academy gedaan en mijn certificaat Brons en Zilver gehaald.

“Er is meer MS dan ik dacht”

Marja Evers heeft MS en traint bij fit20 Uden


Ik vind de MS actie van fit20 heel goed. Sowieso dat mensen met MS er zo misschien achter komen dat fit20 heel goed voor ze kan zijn. En om meer aandacht voor MS te vragen. Ik loop collecte voor MS en zo ontdekte ik dat er meer MS is dan ik dacht. Ook onder jongeren. Dat had ik niet verwacht. Ik hoop dat er een mooi bedrag wordt ingezameld.

fit20 ervaren?

Kende je fit20 nog niet en ben je door de challenge op onze site gekomen. Ervaar fit20 met de gratis en vrijblijvende kennismakingstraining. Vul hieronder je gegevens in en we zien je snel in één van onze studio's.

Gratis ervaren