Het verhaal van fit20

fit20 is een bedrijf van Veluwse bodem. fit20 oprichter Walter Vendel had een druk leven met een zware baan, en een brede interesse in gezondheid en bewegen. Halverwege 2004 las hij een boek met een hele vernieuwende kijk op fitness. Kort maar wel intensief te trainen zou zeer goede resultaten geven. De oorsprong van deze intensieve manier van trainen lag in de Verenigde Staten.


Walter besprak het boek met een goede vriend, fysio- en manueel therapeut Bram Kroeske. Walter en Bram besloten om die korte en intense trainingsmethode naar Nederland te brengen. Samen reisden zij af naar New York om de auteur van het boek te ontmoeten en te onderzoeken of de methode inderdaad zo krachtig was.


Na een week in Manhattan wisten zij het zeker. Ze begonnen een studio in een Veluws dorp. “If you can make it there you can make it anywhere” dachten zij. Al snel hadden ze loyale klanten met zeer goede resultaten. Ze verbeterden de methode. In 20 minuten krijgen klanten een intensieve training. Altijd persoonlijk begeleid in een koele ruimte waardoor er niet getranspireerd wordt. Ze noemden het vanaf 2009 fit20.


Grote sprong voorwaarts: In 2019 vierde fit20 het 10-jarig jubileum. Verspreid over Nederland zijn er 130 locaties waaronder studio’s inpandig bij bedrijven. In januari 2021 opent de eerste fit20 studio in een ziekenhuis. Inmiddels zijn er fit20 studio’s in 8 landen op 5 continenten.


Vanuit de wetenschap is er veel onderzoek gedaan naar de high intensity resistance trainingsmethode (HIRT) waar fit20 onder valt. Met één van de wetenschappers, ass. prof. James Steele van Solent University is een samenwerkingsverband ontstaan. fit20 publiceerde samen met James Steele een zgn. white paper met daarin tientallen referenties naar wetenschappelijke studies over HIRT.


Jouw verhaal

Het DNA van jouw lichaam is eeuwenoud. Het is gevormd in een radicaal andere tijd dan die waarin je leeft. Het is gewend aan af en toe een hele zware krachtsinspanning. Aan veel relaxed bewegen. Aan kortdurende stress en koude prikkels. Aan honger en donker en licht. Het is ontstaan in een tijd waarin bewegen belangrijker was dan denken en zitten. Onvergelijkbaar met het leven van nu.


Waarschijnlijk zit jij te veel en beweeg je te weinig. Net zoals 80% van de Nederlanders. Je voelt je misschien niet thuis of veilig in een sportschool of je kan de discipline niet opbrengen om daar wekelijks een paar keer naar toe te gaan. Zeker in de Covid tijd maak je je zorgen over je gezondheid. Je bent druk en moet al heel veel. Misschien heb je rugpijn, of andere lichamelijke klachten, of een chronische aandoening zoals 60% van de Nederlandse bevolking.


Hierdoor ontstaan problemen. Omdat je zoveel minder en al helemaal niet intensief beweegt nemen je spieren vanaf je dertigste af. Die gestage spierafname lijkt een grote rol te spelen bij het ontstaan van de meest voorkomende ziekten van deze tijd. Jouw spieren blijken de belangrijkste bepalende factor voor een lang en gezond leven te zijn.


Je hebt dat knagende gevoel dat je iets aan bewegen moet doen. Je twijfelt misschien over fit20. Kan dat wel, fit worden in 20 minuten per week? Hoe werkt dat? En wat is er dan zo bijzonder aan dat fit20 wél een verschil voor je gezondheid kan maken? Is intensief dan wel veilig? Is die één op één of twee begeleiding in de Covid tijd wel veilig?Samen verder?

Het succes van fit20 ligt in een simpel principe. Als je levend weefsel uitdaagt, niet teveel en niet te weinig, wordt het sterker. De fit20 training is erop gericht om jouw lichaam een prikkel te geven waardoor het beter wordt. Sterker, fitter, energieker, weerbaarder.


Doordat goed getrainde spieren allerlei gezondheidsbevorderende stoffen afgeven ontstaan er uiteenlopende verbeteringen in je gezondheid. In je immuunsysteem, je lichaamssamenstelling, je botdichtheid en je hersenen. Daarom is fit20 een gezondheidstraining.
Je moet bij fit20 wél leren om je zwaarder in te spannen dan je gewend bent. Daarom word je altijd door een gecertificeerde fit20 trainer begeleid. De begeleiding wordt ondersteund door speciale technologie. Je trainingsresultaten worden iedere week vastgelegd in een App.


Omdat de fit20 training in een gekoelde studio plaatsvindt transpireer je niet. Daarom hoef je je niet om te kleden of te douchen. Je training is altijd op afspraak op een vast tijdstip.


In de fit20 studio’s zijn nooit meer dan drie personen tegelijk aanwezig. Er wordt op 1,5 meter afstand getraind. Er is veel aandacht voor hygiëne, ventilatie en luchtvochtigheid. Zwaar hijgen doe je niet of maar een paar seconden. Als je wilt train je met een mondkapje.


Omdat je altijd begeleid wordt door een personal trainer kan je de tarieven van een fit20 training niet vergelijken met die van een sportschoolabonnement. Als je ze vergelijkt met personal trainer tarieven zijn ze laag.

Er zijn inmiddels talloze authentieke klantverhalen op de fit20 website en social media te lezen. Voor veel mensen is fit20 een uitkomst.


Gaan wij samen verder? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je bent van harte welkom om een proeftraining te komen doen. Helemaal vrijblijvend en zonder kosten. Vorm je eigen mening, stel alle vragen die je hebt zodat je een goed idee hebt waar je voor kiest. Wij willen niets liever dan jou helpen gezonder, fitter en gelukkiger te worden.Schrijf je in voor een gratis kennismakingstraining!