De 16 seconden test

De 16 seconden test


Kan je op een simpele manier testen of je gezond ouder wordt? En wanneer zou je zo’n test moeten doen? Volgens de best opgeleide Britse fysiotherapeuten is rond de 58 jaar een goed moment om zo’n test te doen. Of op ieder ander moment dat je merkt dat je lichamelijk wat achteruit gaat.

Het is steeds duidelijker dat voldoende kracht in je benen het allerbelangrijkste is om gezond oud te worden. Om dat te testen ga je met je armen over elkaar op een stoel zitten. Dan ga je vijf keer opstaan en zitten. Zonder je armen te gebruiken dus. Tel hoeveel seconden je hiervoor nodig hebt. Heb je meer dan 16 seconden nodig? Dan is het de hoogste tijd om de kracht in je benen op te bouwen.

Nu zullen fit20-ers, zeker als ze al een tijdje trainen, dit met gemak kunnen doen. Easy peasy, met dank aan die heerlijke Leg Press oefening. Maar maak je je zorgen over hoe het met de kracht in de benen van een geliefde oudere gesteld is? Laat ze dit testje doen. Als het niet binnen 16 seconden lukt om vijf keer zonder de armen te gebruiken uit een stoel op te staan en weer te gaan zitten wordt het tijd…Tijd voor een gratis kennismakingstraining bij een fit20 studio in de buurt!