Waarom gaat je training goed?

Waarom gaat je training goed?


Er zijn veel factoren die bepalen hoe ‘goed’ je fit20 training gaat.

Goed staat natuurlijk tussen aanhalingstekens want iedere training die je doet gaat goed! Dus met ‘goed’ bedoelen we dat je aan je trainer vraagt: ‘Heb je de gewichten lichter gezet?’ Of je knalt door de 2 minuten heen en hebt ook nog eens een sensoren score van 90+. Dit in tegenstelling tot de training waarbij je vraagt of de gewichten écht niet zwaarder staan of dat je niet kan wachten tot het aftellen begint.

Voldoende rust en herstel, voldoende gezonde voeding, voldoende slaap en voldoende ontspanning zijn bekende factoren. Een relatief onbekende factor is het tijdstip waarop je traint. Soms verzet je je training van ‘s avonds naar ‘s ochtends. En je training gaat super. Dat kan zijn omdat je nog veel energie hebt, maar ook dat volgens jouw natuurlijke dagritme de ochtend je beste tijd is.
Dan word je ook wel een leeuwerik genoemd. Misschien train je een keer ‘s avonds in plaats van ‘s ochtends en je breekt je persoonlijke fit20 records. Waarschijnlijk ben jij volgens je natuurlijke dagritme een uil. Uilen voelen zich op hun best aan het eind van de middag of in de avond. Maar voor alle uilen en leeuwerikken geldt hetzelfde: je training gaat goed als je ‘m doet!