fit20 in de media: De Telegraaf

Afgelopen weekend in De Telegraaf: fit20 als een van de nieuwste fitnesstrends. Hier is wat De Telegraaf over fit20 schreef.

"Kort maar krachtig
Steeds meer work-outs richten zich op het principe kort en snel. Zo deed uw verslaggeefster bij fit20 een training van slechts twintig minuten onder begeleiding van een personal trainer. fit20 is een fitnessketen die overal in ons land is gevestigd. Omkleden en douchen niet nodig. „De truc zit ’m in de uitvoering van de oefeningen in slowmotion, waardoor een optimale en maximale spierprikkel ontstaat”, legt eigenaresse Thirza Schraa van fit20 Alkmaar uit. „Door de korte duur van trainen, de flink gekoelde ruimte en de langzaam uitgevoerde bewegingen transpireer je niet.”

In mijn gewone kloffie start ik op aanwijzing van Thirza met de ’armtrainer’. Tergend langzaam laat ze me de in de lucht bungelende halters tot schouderhoogte trekken. Dat valt nog niet mee! En dat een aantal keer, totdat mijn armen te veel gaan bibberen. „Het is aftasten wat je aankunt en ik laat je net over die grens heen gaan”, lacht Thirza. Binnen twintig minuten doe ik een parcourtje op de zes toestellen. Mijn spieren branden. Ondanks dat mijn wangen gloeien, verlies ik geen druppel zweet. „Doe je dit elke week, dan merk je binnen twee maanden dat je spieren aanzienlijk versterken”, belooft de personal trainer. Ik ben om. Vanwege het tijdsbestek, maar ook omdat dat langzame afzien een enorme kick geeft."

Hier kun je het hele artikel lezen.