Het succes van onze nieuwe franchiseondernemer Mark: 100 leden in 100 dagen

Mark van den Bos startte afgelopen juni zijn fit20 studio in Winschoten. Het is hem gelukt om in de eerste drie maanden na opening 100 leden in te schrijven. Wij hebben hem gevraagd naar het ‘geheim’ achter zijn succes.

Kun je omschrijven waarom je denkt dat het zo goed gaat in Winschoten?

In de opstartfase hebben we goed nagedacht over waar en hoe we potentiële leden wilden benaderen. Daarnaast leggen we de lat hoog voor onszelf waardoor we hongerig blijven naar het werven en behouden van leden. fit20 is een premium product: de training klopt en de marketing klopt, dus dat zijn de basisingrediënten voor een succesvolle studio. Ik denk dat ons enthousiasme en onze wilskracht absoluut bijdragen aan de groei van fit20 Winschoten!

Wat heb je gedaan om zo snel te groeien? Welke marketingtools zet je in?

Zoals aangegeven, hebben we van te voren een goed plan opgezet over de manieren waarop we leden willen werven. Zo zijn we gaan flyeren in de buurten waar onze doelgroep zich bevindt en voordat de studio openging, hebben we een Facebook campagne gelanceerd waaruit veel leads zijn voortgekomen. Hierdoor hebben we in de eerste 3 weken 70 kennismakingstrainingen mogen geven en ruim 70% van deze groep is lid geworden. Daarnaast staat er een reclamebord van ons bij de drukste autowasstraat van Winschoten, adverteren we in het huis-aan-huisblad en staan we op de website voor regionaal nieuws. Ook sponsoren we Miss Beauty Netherlands.

Wat zijn jouw Top 3 Tips om een succesvolle fit20 franchiseondernemer te worden?

  1. Leg de lat hoog voor jezelf, houd je doel voor ogen. Middelmatige doelstellingen zorgen voor middelmatig resultaat. Als je hoog inzet, ben je meer creatief in het vinden van oplossingen om je doel te halen;
  2. Zorg ervoor dat je kwaliteit kunt waarborgen: klanten dienen de fit20 training te ervaren als een 'must do';
  3. Bezuinig niet op je marketingbudget. Doe dit zeker niet in de opstartfase. Investeer in je marketing en zorg dat je overal zichtbaar bent en blijft.

Enthousiast geworden over Mark’s verhaal en zie jij kansen voor fit20 in jouw plaats? Laat het ons weten! We komen graag in contact met je.