Iedere training die je doet gaat goed

Iedere training die je doet gaat goed

Er zijn veel factoren die bepalen hoe ‘goed’ je fit20 training gaat. Goed staat natuurlijk tussen aanhalingstekens want iedere training die je doet gaat goed! Dus met ‘goed’ bedoelen we dat je aan je trainer vraagt: ‘Heb je de gewichten echt lichter gezet?’ Of zo’n training waar je door de 2 minuten heen knalt en je ook nog eens een score van 90+ op het sensor screen ziet staan.

Dit in tegenstelling tot de training waarbij je vraagt of de gewichten écht niet zwaarder staan en dat je niet kan wachten tot het aftellen begint. Sommige fit20-ers trainen door de avond lockdown niet op hun normale tijdstip. Zij zullen misschien gemerkt hebben dat hun training zoveel ‘beter’ gaat. Of juist helemaal niet. Je trainingstijdstip is namelijk een belangrijke factor in hoe goed je training gaat.

Sommige fit20-ers, vooral de leeuweriken ofwel ochtendmensen, trainen het beste in de vroege ochtend. Dus als een leeuwerik fit20-er die normaalgesproken op een ‘uilen’ tijdstip traint, nu in de vroege morgen aan de bak gaat zal die misschien versteld staan van hoe goed het gaat. Maar als een nachtuil, een echt avondmens, noodgedwongen voor dag en dauw op de legpress zit, zal die drie keer vragen of die gewichten wel goed staan.

Maar of je nu super gaat of er meteen doorheen zit, onthoud het belangrijkste: Iedere training die je doet gaat goed. Je bereikt namelijk altijd jouw fysiologische grens van dat moment. En dan nog een beetje… en je lichaam heeft weer die geweldige stimulus binnen: alles moet beter. Dus alles gaat beter. Ook al voelt het niet zo.