Sterk in een spieronvriendelijke wereld

Sterk in een spieronvriendelijke wereld

Als wij onze spieren een beetje aandacht en liefde geven krijgen we daar heel veel voor terug. Hoe goed onze spieren zich voelen zegt veel over je gezondheid. Nu en later. Ze voorspellen hoe oud je wordt en hoe gezond je blijft.

Waar we rekening mee moeten houden is dat we in een spieronvriendelijke wereld zijn geboren. De spieren van onze ouders en grootouders hadden het makkelijker dan die van ons. Zij zaten veel minder en bewogen veel meer. Gewoon, in het dagelijks leven. Denk elektrische apparaten en auto’s weg en je krijgt een aardig idee hoe een spiervriendelijker wereld eruit ziet.

Nog verder terug en onze spieren leefden in een wereld die voor ze gemaakt was. Of, liever gezegd, die wereld heeft hun gemaakt. Die wereld vroeg om een nomadisch leven, jagen, verzamelen, vechten en vluchten. Nu leven onze spieren in een hele vreemde wereld die niet goed voor ze is.

Door deze spieronvriendelijke wereld neemt onze spiermassa, spierkracht en functionaliteit al vanaf ons 30e levensjaar beetje bij beetje af. Stilletjes aan worden onze spieren dan ieder jaar zwakker. Vanaf je 60e begin je dat wel te merken. Soms al eerder.

Ze kunnen daardoor steeds minder goed voor jou zorgen. Niet voor niets zijn alle welvaartsziekten voor 100% gerelateerd aan die stille spierafname.

De fit20 training is op het lijf van onze spieren geschreven. Ze kennen die zware inspanning als de beste. Dat helemaal tot het gaatje gaan. Ze zijn ervoor gemaakt. Daarom is de fit20 training zwaar voor jou maar liefdevol voor je spieren. Zorg goed voor ze!