Woorden van Bas: het ultieme Changed by fit20-verhaal!

Als fit20 hebben we een missie. We willen mensen helpen te veranderen, in de positieve zin van het woord. Een bijdrage leveren aan hun fitheid en gezondheid. Veel fit20’ers zeggen dan ook dat onze training hen heeft veranderd. Na dit in het land ontelbare keren gehoord te hebben, is daar een marketinglogo uit geboren: Changed by fit20. Dat zou pretentieus hebben geklonken, ware het niet dat dit geldt voor duizenden fit20’ers in Nederland en inmiddels ook buitenland.

Maar waar begint de “change”? Bij de fit20’er, die onze training doet natuurlijk. Bij de trainer, die hem of haar helpt te “changen”. Maar zoomen we nog dieper in op die “kraamkamer van change”, dan komen we uit op één individu: een franchise-ondernemer. Hij of zij besluit een fit20-studio te starten, en staat aan de basis van honderden toekomstige Changed by-fit20 verhalen. Hij of zij doet dat niet altijd zelf of alleen, maar daar -in het hoofd van die ene ondernemer- begint het wel allemaal.

Ik ben zo’n franchise-ondernemer. Ik ben Bas Pronk, met fit20-studio’s in Rotterdam Overschie en Rhoon. Dit is mijn ultieme Changed by fit20-verhaal, wat een paar jaar geleden ongeveer zo verliep in mijn hoofd.

De dag dat je een paar dingen beseft:
  • Dat je na jarenlang denken, piekeren, twijfelen om iets anders met je leven te gaan doen, beseft dat het na 1036 losse flodders raak is. Het 1037ste idee sneuvelt niet. Nee, dit idee omarm je. Geen geklaag en gejammer meer. Dit wordt realiteit.
  • Dat je daarvoor een – volgens velen – droombaan gaat opzeggen, die behalve goed betaald ook een afgeleide is van hetgeen waar je al bijna 25 jaar direct of indirect vol passie aan bouwt: een mooie mediacarrière.
  • Dat je in al je wijsheid bedenkt: ik ga er eens even al mijn geld in investeren, en om het investeringsbedrag te halen pak ik gemakshalve het geld van mijn vrouw er ook even bij. Het is immers nogal een bedragje, dat kun je niet alleen ophoesten.
  • Dat je dit doet om, als journalist en zonder enige fitnessachtergrond, een personal training-studio te openen, waar mensen slechts één keer per week 20 minuten trainen. Lees deze zin gerust nog een keer. Het kan ietwat ongeloofwaardig op je overkomen.
  • Dat je vervolgens zoveel mensen over je heen krijgt die a) denken dat je gek bent geworden, b) dat volslagen krankzinnig misschien een betere beschrijving is van je gedrag, c) van mening zijn dat je in 20 minuten per week nooit fit zou kunnen worden en d) hadden ze al gezegd dat je rijp bent voor het gesticht?

Je zou er een boek over kunnen schrijven.
Guess what… I did! Wordt (snel) vervolgd!