2 generaties die gewoon

fit20 doen

Chris en Clara ten Veen hebben 32 jaar fulltime gewerkt in hun eigen bakkerij. Eenmaal met pensioen zijn ze enthousiast golfers geworden. De fit20 training heeft hun conditie en kracht daarvoor verbeterd. Chris heeft nu weer een manuele golfkar in plaats van de elektrische.

    Door fit20 een betere conditie bij golfen

Clara vertelt: ´Met fulltime in onze eigen bakkerij werken, bedoel ik eigenlijk zes dagen per week. We hadden een gezin met twee jongens en er was geen tijd voor teamsport ofzo. Na ons pensioen zijn we lid geweest van de sportschool en gingen twee keer per week, maar dat verveelde snel. En we hadden iedere keer twee tassen met was. Bovendien kreeg Chris last van hartritme stoornissen. Toen zijn we ermee gestopt.´

Ik heb een pacemaker gekregen die voor mijn hartslag zorgt en het werkt prima. En inmiddels hebben we leren golfen, wat we erg leuk vinden, vertelt Chris. In overleg met mijn cardioloog kon ik kracht gaan trainen bij fit20. We wilden ook beiden onze conditie verbeteren. Wat ons aansprak was de rustige en schone studio en de begeleiding van de personal trainer. Je traint bij fit20 op je kunnen en niet meer dan dat. Je gaat nooit over de grens. Onze trainer let goed op wanneer het genoeg is. Dat ziet ze meteen.

Chris is enthousiast: 'Ik heb een veel betere conditie gekregen. Op de golfbaan moet je bijvoorbeeld altijd een hellinkje nemen van zo´n 20 meter. Als ik vroeger boven was, stond ik te happen naar adem. Dat is nu niet meer zo! Bovendien had ik altijd een elektrische golfkar en nu heb ik weer een gewone kar die ik zelf duw. Nu kunnen we 4,5 uur op de baan lopen zonder problemen'.

Clara vult aan: 'We zitten nu op ongeveer 125 trainingen, maar we hebben nooit blessures gehad! Ook geen spierpijn. Ja, na de training moet je wel even uitrusten en water drinken, maar na een tijdje voel je dat je weer verder kan'.

We raden fit20 regelmatig aan aan anderen. Onze zoon Christo en zijn vrouw Marjolein zijn door ons ook met de training begonnen. Zij hebben nu ook een bakkerij, net als wij vroeger. Eerst waren ze sceptisch hoor, Christo dacht dat je in 20 minuten niet kon trainen, maar ze hebben er nu veel baat bij'.

Chris en Clara ten Veen, gepensioneerde bakkers (68 en 66 jaar)


Christo en Marjolein hebben samen bakkerij Ten Veen in Eerbeek. Christo slaapt door zijn werk onregelmatig, 's nachts wordt er brood gebakken. Maar door fit20 kunnen ze gemakkelijk tijd voor sport inplannen, én voor elkaar.

Christo vertelt: 'Voor ons is de fit20 training deel van wekelijkse 'quality time' samen. We rijden er met de auto naar toe, dakkie er even af. En na de training gaan we nog een stukkie toeren, 'even het hoofd leeg maken'. Marjolein voegt toe: 'Het is zo handig dat je in je normale kleren kunt sporten, je zweet helemaal niet!'

Christo: 'Het is een ideale manier om in korte tijd toch de nodige beweging te krijgen, het kan snel tussendoor. En de personal trainer geeft toch wel de motivatie om te gaan, je hebt gewoon een afspraak'. Marjolein: 'Onze trainer vraagt ook altijd even hoe het gaat, of er iets bijzonders is gebeurd deze week. Ze corrigeert op onze houding en ze past de training aan als er eens klachten zijn'.

Christo: 'Ik merk zelf dat ik meer conditie heb gekregen van fit20. Ik kan langer door op het werk voor ik moe ben. En gewone bewegingen zoals traplopen gaat gemakkelijker. Wij trainen nu ongeveer een jaar en ik ben 20 kilo afgevallen! Niet alleen door fit20 hoor, maar het komt door de mindset van gezond leven'.

Marjolein was al fit voor ze startte, ze deed al aan hardlopen en yoga. Ze vertelt: 'fit20 was iets dat we samen konden doen, dus ook voor de gezelligheid. We hebben twee puberkinderen en zijn altijd druk op de zaak. Ik weet niet of de training nou leuk is, maar voor mij is het onderhoud van het lijf. Ik heb een staand beroep en dat kan ik nu beter volhouden. Ik altijd een zwakke onderrug, en dat is stukken verbeterd door fit20. Ik voel me fitter!'

We hebben fit20 aangeraden aan vrienden van ons en zij zijn ook lid geworden. Ze vonden het eerst ook niet leuk - maar ze hebben er nu baat bij. Er zijn zelfs twee klanten van ons lid geworden, ze vroegen hoe ik zoveel was afgevallen en wij hebben hen ook fit20 aangeraden.

Christo en Marjolein ten Veen, (leeftijd begin 40), Bakkerij Ten Veen, Eerbeek

20 augustus 2020