‘40 minuten sneller bij de marathon en geen rugklachten meer.’

Klantverhaal Shanna Kuipers

De belangrijkste reden dat ik krachttraining wilde doen was omdat ik erg last had van rugklachten. Daarnaast loop ik veel hard en dan wordt het ook geadviseerd. Ik zocht een plek waar ik dit op een efficiënte manier zou leren. Op aanraden van een collega kwam ik bij fit20 terecht.

Ondanks dat ik altijd heb gesport, ben ik sinds ik bij fit20 train een stuk fitter geworden. En ik heb (nu al) totaal geen rugklachten meer! Je merkt echt dat de training heel compleet is. Dat is best bijzonder voor zo’n korte training. Petje af voor wie dat heeft bedacht!

In 2018 liep ik voor het eerst een marathon in Schotland en heb hier toen 5.18 uur over gedaan. Dit jaar heb ik ook een marathon gelopen, maar nu in 4.38 uur. Dat is dus 40 minuten sneller! Ik was een stuk stabieler en tijdens de voorbereiding had ik minder last van pijntjes. Ik heb voor beide marathons dezelfde training gebruikt, het enige verschil is dat ik sinds dit jaar ook fit20 doe.

fit20 is wat duurder dan een grote sportschool, maar ik betaal met liefde wat meer wanneer ik zeker weet dat ik er iets aan heb. Dat geeft veel minder afleiding dan als je met dertig man in een sportschool staat. Bij fit20 zorgt mijn trainer ervoor dat ik goed train en dat het maximale eruit gehaald wordt. Dat had ik ‘op eigen houtje’ nooit zelf zo kunnen doen.


Naam: Christina Hendriks
Bouwjaar: 1987
Hobby’s: hardlopen, tennis
Beroep: coördinator matching proces in Utrecht
fit20’er sinds: september 2021