"De kick is de training zo perfect mogelijk te doen en helemaal kapot te gaan."

fit20 leerde ik kennen via Hilde. Ik sportte destijds te weinig en eenzijdig. Maar ik merkte dat als je fit oud wilt worden, je meer moet doen. Dus toen heb ik me aangemeld bij fit20 en dat beviel vanaf het eerste moment goed. Het was de eerste stap naar een betere gezondheid. De training zorgde voor een sneeuwbaleffect. Ik wilde en kon ook andere dingen beter en langer volhouden. Zo ben ik intensiever gaan mountainbiken.

Ik merkte redelijk snel dat ik vooruit ging. Dat je helemaal kapot gaat tijdens een training vind ik wel lekker. Ik vind het een kick om de training zo perfect mogelijk uit te voeren. Je weet van te voren dat het maar 20 minuten is, dat biedt perspectief. Het is altijd een uitdaging om je score te verbeteren. Het is een prettige gedachte dat je training ook effectiever wordt naarmate de cijfers omhoog gaan.


Na die eerste paar maanden bouw je snel kracht op. Daardoor gaat alles makkelijker. Ik ben bijvoorbeeld al 4 jaar aan het klussen in huis. Inmiddels is dat bijna klaar. Toen we het kochten hebben we alles kaal gestript en zijn toen gaan opbouwen. En we hebben een grote tuin waar altijd wel iets te doen is. Dankzij fit20 houd ik het allemaal makkelijker vol. Ook heb ik minder spierpijn dan vroeger. En omdat de training maar 20 minuten duurt, houd ik veel tijd over voor het huis en de tuin.


De kracht van fit20 vind ik dat je alle spiergroepen effectief traint. In een gewone sportschool bepaal je met krachttraining alles zelf. Ik kan me voorstellen dat je dan bijvoorbeeld de leg press overslaat omdat dat niet perse het leukste apparaat is. Dankzij de begeleiding van je trainer train je je benen bij Fit20 gewoon elke week. Dat maakt het zo effectief.


Aan iedereen die nog geen fit20'er is raad ik aan er meteen morgen mee te beginnen. Het kost maar weinig tijd en levert altijd iets op. Iemand die veel in de sportschool zit, kan nooit zo effectief trainen. Ik krijg zoveel energie van mijn training. Het heeft alleen maar voordelen!


Naam: Henry van Hattem

Bouwjaar: 1980

Hobby’s: wandelen, moutainbiken, tuinieren: de natuur geeft geeft balans

Beroep: Ondernemer, accountant, vermogensbeheerder

fit20’er sinds: mei 2015