Ik doe gewoon fit20 ‘Dankzij de fit20 training voel ik me minder oud.’

Klantverhaal Shanna Kuipers

Mijn dochter vroeg me mee toen ze in het ziekenhuis fit20 kreeg aangeraden voor haar hernia. Mijn eigen rug is al jaren versleten en daardoor vroeg ik me af of het wel verstandig was. Bij de Kennismakingstraining was het dan ook twijfelachtig of het zou gaan met al de bijbehorende klachten die ik had. Ik had bijna geen kracht meer in mijn rechterbeen, kon er zo doorheen zakken. Ook had ik al tijden een dood gevoel in mijn hiel. En natuurlijk de altijd aanwezige pijn in mijn rug. Maar fit20 wijst iemand niet zomaar af en dus mocht ik het heel voorzichtig proberen.

Door de pijn in mijn rug was ik wat krom gaan lopen. Dit viel mijn trainer ook op en hij begon me erop te corrigeren. Heel langzaam begon de training zijn vruchten af te werpen. Ik had het nooit verwacht, maar mijn rechterbeen is een stuk sterker en het dode gevoel wat ik altijd had in mijn hiel is weg. En krom lopen, dat doe ik ook niet meer. Zelfs de huisarts was verbaasd. Ik heb zware medicijnen gehad tegen de pijn, maar had altijd veel last van bijwerkingen. Ik ben ontzettend blij dat ik nu niks meer nodig heb. Het trainen geeft een sneeuwbaleffect naar gezonder leven. Voor fit20 fietste ik al veel, vooral als ik last had van mijn rug. Nu ga ik vooral voor de lol.

Ik had nooit gedacht dat ik ooit naar een sportschool zou gaan. Ik dacht: ik pak mijn fietsje wel. Maar een fit20-training is heel anders. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Er is rust, dat maakt het heel anders dan in een gewone sportschool. En de begeleiding vind ik heel fijn. Je hebt iemand die je corrigeert en stimuleert om net iets verder te gaan. Dankzij fit20 voel ik me minder oud en ben ik veel actiever. Het valt andere mensen ook op dat ik zoveel lekkerder in mijn vel zit. Ik heb echt de draad weer helemaal opgepakt.

Naam: Hetty van der Pol

Bouwjaar: 1959

Hobby’s: bloemstukken maken met kraaltjes, fietsen

Beroep: mantelzorger

fit20’er sinds: september 2021