Ik heb meer power, meer kracht, meer balans

Rob Vendel - klantverhaal fit20

Ik kende fit20 al lang. Walter, de oprichter van fit20, is mijn jongste broer. We schelen ruim 12 jaar en ik ben de 70 jaar grens al weer een tijdje gepasseerd. Ik heb altijd gesport, ik heb gevoetbald, getennist en hard gelopen. Maar duurzaam naar de sportschool gaan was in de praktijk niet eenvoudig. Toen mijn wekelijkse oude knarren sportclubje stopte vanwege Covid dacht ik bij mezelf: ‘ik wil iets vasthouden’. Ik voelde de urgentie en noodzaak daarvan. Op mijn leeftijd ligt de neergang op de loer! ‘Ik moet zélf kiezen’ dacht ik, ‘en het niet aan de toevalligheid overlaten’. Toen ben ik met mijn dochter bij fit20 Nijmegen begonnen.

Inmiddels ben ik 10 maanden onderweg. Ik vroeg toevallig vandaag aan Jesse, mijn trainer, zit er nog vooruitgang in? ‘Ja zeker’ zei hij, ‘je gaat nog steeds vooruit’. Misschien nog belangrijker op mijn leeftijd, ik ga niet achteruit!

Ik merk het grootste effect van de fit20 training in de gewone, praktische dingen van het leven. Ik heb meer power, meer kracht, meer balans. Ik wandel makkelijker, mijn basis is stabiel en de dagelijkse dingen gaan fijner en makkelijker. Deze zomer was ik met mijn vrouw in Italië. We maakten een flinke en zware bergwandeling. Weet je wat mij opviel? Wij kwamen geen 70-jarigen tegen. En wij waren daar wél, en wij konden het! Daar was ik wel trots op. Ik zie dat leeftijdsgenoten vaak achteruitgaan. Dus ik ben zo blij met die fit20 stok achter de deur. Ik moet wat doen en ik moet het vasthouden.

Door de gerichte fit20 oefeningen krijg je een basis conditie waardoor je dagelijkse functioneren beter gaat. Mijn trainer Jesse is een fijne vent. Hij is streng, enthousiasmeert en begeleidt mij goed. Hij speelt met het gewicht en de tijd, ook afhankelijk van pijn in heup of rug die ik soms heb. Tijdens de 2e lockdown is fit20 Nijmegen buiten onder een tentzeil doorgegaan. Jesse stond de hele dag in de kou te trainen. Fantastisch. Hoe gemotiveerd voor je bedrijf kan je zijn?

Toen ik met fit20 begon ervaarde ik de training heel fysiek. Maar inmiddels zie ik het ook als een mentale oefening. Het is heel erg zwaar en je moet jezelf ín de oefening zetten. Je moet jezelf echt concentreren dus het is ook een concentratie oefening.

Het is natuurlijk wel een opvallende samenloop hoe Walter als jongste en ik als oudste in het gezin Vendel elkaar nu als het ware in de tang hebben. Hij is de aanbieder en ik ben de afnemer. Een heel mooi beeld.

Rob Vendel (72 jaar)