Klantverhaal van Nicolette Pietersen

“Ik kan steeds weer een beetje meer”

Ik heb jarenlang ernstige klachten gehad waarvan de oorzaak niet duidelijk was. Na een aantal verkeerde diagnoses werd het uiteindelijk duidelijk dat ik slaapapneu heb. Ik ben daar lichamelijk erg verzwakt door geraakt, in die mate dat ik mijn werk als fysiotherapeut destijds moest stoppen. Na de diagnose slaapapneu en de behandeling met een apparaat tijdens de slaap voelde ik me al snel beter maar ik kon nog heel erg weinig. De gevolgen van langdurige onbehandelde slaapapneu zijn slopend.

Ik wist dat ik weer in beweging moest komen. Als fysiotherapeut heb ik eerst geprobeerd om mezelf te trainen, met ondersteuning van mijn man en dochter die ook fysiotherapeut zijn, maar dat ging niet goed. Ik ben uiteindelijk te enthousiast en ging snel over mijn grenzen heen zodat ik terug bij af was. Toen attendeerde mijn dochter mij in oktober 2014 op fit20. Zij had Hilde van fit20 Apeldoorn ergens ontmoet en dacht toen: Hé, dat is echt iets voor mijn moeder!

Aanvankelijk ging het trainen bij fit20 niet goed. Na de training was ik misselijk, beroerd en moest ik thuis meteen gaan liggen. Ik wist natuurlijk als fysiotherapeut dat het opbouwen van je conditie tijd kost dus ik zette wel door. Maar op een gegeven moment dacht ik toch: ik stop ermee, dit werkt niet. Toen belde Hilde mij op! Ze moedigde me aan om door te zetten en dat heb ik gedaan. Wel kreeg ik een andere trainster, Astrid, en sindsdien ging het berg op.

Na een paar maanden ging ik echt verbetering voelen, zowel in mijn hersteltijd na het trainen als in wat ik weer kon doen. Ik voelde me fitter en alles ging een beetje beter. Toen begon ik mij na de training heel energiek te voelen, dat was zo fijn dat ik als grote uitzondering een tijdje twee keer in de week getraind werd. Maar dat was toch geen goed idee en nu train ik gewoon weer eens per week. Astrid voelt mij heel goed aan, ze weet precies, beter dan ikzelf, wat mijn grenzen zijn.

Inmiddels kan ik weer een hele dag op zijn. Ik kan weer een rondje fietsen. Ik kan steeds weer een beetje meer! Dat zijn voor mij hele positieve veranderingen in mijn leven. Ik ben dus heel erg blij met en tevreden over fit20. Vooral de combinatie van de methode én een toegewijde trainster heeft voor mij heel goed uitgepakt.

In onze praktijk voor fysiotherapie hebben we een programma ontwikkeld om mensen met slaapapneu te begeleiden zodat ze sneller op de been zijn. Is dat eenmaal gelukt raden we ze aan naar fit20 te gaan.


Nicolette Pietersen (66 jaar) gepensioneerd


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!