Sinds fit20 minder diabetes medicatie!

Til Kleine heeft diabetes type 2 en traint bij fit20 Huizen

‘Op mijn werk bij de RAI moet ik veel lopen, wat me altijd veel energie kostte. Ik heb diabetes type II en ik was te zwaar. Ook had ik vaak lage rugpijn en waardoor ik slecht sliep. Dat kwam misschien ook door een verkeerde houding. Soms als mijn pen viel en dan keek ik ernaar en dacht: ik weet niet hoe ik die op moet pakken.

Dat was de aanleiding om voor sport te gaan kiezen. Op Facebook kwam ik fit20 Huizen tegen en in het eerste gesprek met Faina klikte het al meteen. Ik vind haar trainingen heel prettig. Faina is open, geduldig en rustig en legt goed uit wat de bedoeling is. Ze past de training aan aan wat je kunt, zoals aan mijn ‘golf arm’ momenteel.

Na een maand of 5 trainen merkte ik een duidelijk resultaat. Ik slaap veel beter! Dat komt ook omdat ik ‘s nachts minder rugpijn heb, ook bij lopen heb ik minder pijn. Ik kan nu weer een trap oprennen! Door de oefeningen goed te doen is mijn houding verbeterd. Mijn lijf voelt steviger en ik heb meer kracht. Het is geweldig hoeveel meer energie ik nu heb.

Voor mijn diabetes type 2 slik ik medicijnen om mijn bloedsuikerniveau te verlagen. Sinds de fit20 training is dit verminderd! Ik had 4 pillen glycoside en 4 pillen metformine. Met de glycoside kon ik helemaal stoppen, gelukkig maar want daar kan je ook weer van aankomen. Van de metformine slik ik nu minder, nog 3 per dag. Mijn diabetes assistent is hier verbaasd over. Ze wil fit20 zelf ook een keer uitproberen en ze zei dat ze fit20 bij haar cliënten gaat aanraden.

Ik ben inmiddels 15 kilo afgevallen alleen door fit20 te doen en op mijn voeding te letten. Ik volg niet eens een programma, maar let wel op dat ik meer eiwitten en goede vetten eet en minder koolhydraten. Af en toe ga ik samen met mijn man naar de diëtiste voor een adviesgesprek. Ik ben echt enthousiast over fit20, mijn kapster gaat het nu ook al doen!’