Sinds fit20 suikerwaardes flink verbeterd

John Kwakernaat heeft diabetes type 2 en traint bij fit20 Valkenswaard.

´Ik doe fit20 wekelijks op woensdag, samen met mijn vrouw. Het is ontzettend zwaar als je bezig bent. Ik ben helemaal op als ik klaar ben, maar voldaan! Op mijn werk in het magazijn loop ik altijd de hele dag te sjouwen, dat doe ik al jaren. Daar merk ik dat ik sterker ben geworden en soepeler. En dat op mijn 66e!

Ik ontdekte dat ik Diabetes type II had door mijn Podoloog. Hij was een hulpstuk voor een scheve teenstand aan het aanmeten en merkte dat ik verminderd gevoel had in mijn tenen. Het diepe gevoel was uit de voet. Hij adviseerde om mijn suiker eens te laten meten. De huisarts constateerde een suikerwaarde van 15, terwijl die normaal rond de 5 zou moeten zitten. Daarop zijn we met medicatie gestart.

Sinds ik de fit20 training doe zijn mijn suikerwaardes flink verbeterd. Er is nu al 1 pil af van de medicatie! We proberen dit nu nog verder omlaag te krijgen. Ik meet de suikerwaardes zelf twee keer per week en zit nu constant netjes op 7. Eens per half jaar is er een groot onderzoek waar ook de ogen en voeten worden onderzocht.

Deze training werkt zo goed voor mij doordat er individuele begeleiding is. Dennis geeft steeds aanwijzingen en is goed streng! Hij pusht door tot het laatste. We zijn nu juist weer bezig om de uitvoering van een paar oefeningen te verbeteren. Het gewicht moet dan weer even omlaag zodat de uitvoering preciezer kan. Gek genoeg voelt het dan weer zwaarder. Daar heb ik waardering voor en veel plezier aan.