Dankzij fit20 fit voor de Kilimanjaro!

Klantverhaal Berrie Verhoeven

Syto Goslinga is een believer: met training is alles bereikbaar. Dat heeft hij bewezen door in januari samen met een groep jonge bouwers de hoogste berg van Afrika te beklimmen, de Kilimanjaro. Door al 2,5 jaar fit20 in Almere te doen voelde hij zich in de basis gezond en fit.

‘Mijn compagnon Peter (hij traint bij fit20 Nijmegen) en ik hebben een marketing en communicatiebedrijf. Onze klanten zijn vooral jonge aannemers. Het zijn dynamische, actieve techneuten. Wij geven sinds 9 jaar opleidingen. Voor onze 150 alumni organiseren we jaarlijks vervolgtrainingen en coach reizen. Dit jaar was dat, in samenwerking met War Child, het beklimmen van de Kilimanjaro. We hebben hiermee geld opgehaald voor War Child. War Child haalt kinderen uit de oorlog en de oorlog uit kinderen.

De top van de Kilimanjaro ligt op 5895 meter. Om daar te komen gingen we door vijf verschillende klimaatzones, van tropisch regenwoud tot ruw, arctisch terrein. Van plus 30 naar min 20 graden Celsius, en terug. We hebben de klim in 5 dagen gedaan. De 6e dag vertrek je heel vroeg in de ochtend, in het donker om in 8 uur de top te bereiken. Het was een ongelooflijk mooie ervaring om onderweg de zon te zien opkomen en uiteindelijk de top te bereiken!

Als voorbereiding voor een beter uithoudingsvermogen heb ik een hardlooptraining gevolgd. Ik kon namelijk nog geen 2 minuten hardlopen. Dat heb ik opgebouwd en nu kan ik 10 kilometer hardlopen in een uur! Door de wekelijkse fit20 training waren mijn spieren en pezen goed belastbaar. Op de berg voelden mijn benen en knieën sterk bij het klimmen en klauteren. Ik had geen last van hoogteziekte en bovendien heb ik geen enkele blessure gehad!

Ik zeg wel eens: mijn lijf is zo goed als nieuw, want ik heb het nooit veel gebruikt. Ik ben dus nooit een sportman geweest. Tot ik fit20 tegenkwam, via Peter. Ik dacht: ‘dit is te gemakkelijk om te laten lopen’. Zo’n korte, efficiënte training is altijd in te plannen. fit20 vind ik echt een sportschool voor niet-sportievelingen. De filosofie van de fit20 training is om de spieren voor de volle 100% te belasten. Pas dan wordt het seintje gegeven aan de hersenen: alles moet beter! Daarvoor heb ik gelukkig ook een fenomenale trainer. Angelo is deskundig, aardig, gedreven en zeer betrokken. Hij is op een prettige manier genadeloos om echt die grens met mij op te zoeken.

fit20 is voor iedereen haalbaar, die 20 minuten training past altijd in je agenda. En ik weet het zeker: met training is alles bereikbaar.’

Syto Goslinga (57), directeur De Bouwer & Partners