fit20 is fysiek gezien

een noodzakelijke investering

fit20 is voor een sterke ondersteuning bij alle andere fysieke activiteiten en een manier om die tot in lengte van jaren te blijven volhouden. In m’n hoofd ben ik nog die fitte dertiger, maar m’n lichaam vertelde me de laatste jaren soms toch iets anders. Mijn pijnlijke knie bijvoorbeeld, die me begon te beperken bij wat ik wilde. 

    fit20, mijn wekelijkse feestje!

Ik wil graag met mijn vrouw blijven wandelen in de bergen, en dan het liefst zo uitdagend mogelijk. Dat was mijn belangrijkste reden om fit20 op te pakken, omdat het lastiger ging. Vier maanden na mijn fit20-start ging ik op vakantie in de Dolomieten, en voelde duidelijke verbetering. De toegenomen spierkracht in mijn benen zorgt ervoor dat mijn knieën worden ontlast. Dat is goud waard voor me. En kijk ik naar de toekomst: ik wil dit type vakanties nog veel jaren kunnen blijven doen, en daarvoor moet ik investeren in mijn lichaam. fit20 is zo’n noodzakelijke investering, is me duidelijk geworden. Dat merk ik ook terug op kantoor waar ik een werkplek heb op de tweede verdieping. Ik loop nu zoveel makkelijker de trap op. Het is een simpel voorbeeld van hoe die ene wekelijkse inspanning bij fit20 me helpt in het dagelijks leven. Dat motiveert me om er elke week voor te gaan bij mijn fit20-training.


Daarbij helpt ook het persoonlijke aspect aan fit20, in de vorm van de personal trainer die er altijd voor me is. Ik train standaard bij Marc, met wie ik een warme relatie heb. Niet altijd in de oefening, want soms kan ik hem wel vervloeken, haha. Hij is een meester in het benoemen van zaken die ik niet optimaal doe. Blijkbaar heb ik toch onbewust soms de neiging tot smokkelen, maar Marc ontgaat niets. Dat vind ik fantastisch, want hij helpt me het maximale eruit te halen op een veilige, verantwoorde manier. Tussendoor is er ruimte voor een grap of om te praten over iets wat hij of ik heb meegemaakt, en die relatie draagt ook bij aan het plezier wat ik heb bij fit20. Ik kijk er elke week naar uit om weer te gaan. Naar mijn wekelijkse feestje, zoals Marc het vaak zegt. En weet je, zo voelt het ook echt.


Michele Nurra (60)

03 oktober 2022