Ik heb door fit20 het plezier in sporten hervonden

Klantverhaal Shanna Kuipers

Ik ben 2 jaar geleden met fit20 begonnen. Ik ben beroepsmilitair geweest en heb daar heel veel gesport. Zo veel en vaak zo hard dat het plezier in het sporten bij mij er toen een beetje uitgeslagen is. Toen tipte een vriendin mij over fit20. Natuurlijk was ik sceptisch...maar ik heb er heel veel baat bij.

Allereerst heb ik door fit20 het plezier in sporten hervonden. Naast fit20 boks ik ook. Ik ben sterker én ik herstel sneller. We doen gekke dingen bij het boksen maar ik kan me prima meten aan de mannen: ik heb door fit20 in korte tijd zulke sprongen vooruit gemaakt. Zowel conditioneel als in kracht. De mensen met wie ik train bij het boksen zien ook dat ik sterker ben geworden en goed mee kan komen met de training. Ik had nooit verwacht dat ik er zoveel baat bij zou hebben.

Omdat ik boks en heel actief ben dacht ik op een gegeven moment: ‘zal ik stoppen met fit20? Dan kan ik nog een keer extra boksen in de week.’ Maar toen realiseerde ik me hoeveel ik heb aan de fit20 training. Dus ik ga er absoluut mee door.

Ik heb in verleden ook wel een abonnement bij een sportschool gehad. Maar ik ging niet. Bij fit20 zit er iemand op me te wachten. Die stok achter de deur zorgt ervoor dat ik altijd ga.

Na de fit20 training heb ik nog altijd wel spierpijn, ik strompel zo’n beetje naar de lift. Maar de spierpijn duurt steeds minder lang. Jasmijn, mijn trainster, vraagt altijd naar mijn herstel. Als dat sneller is gegaan gaat er vaak een beetje gewicht bij. Jasmijn is een fijne trainster. Ik train samen met Ria, een oudere dame, en we hitsen elkaar goed op. Het is heel zwaar, we werken hard én het is heel gezellig!

Ik merk de effecten van fit20 ook in de rest van mijn leven. Ik ben actief, ik heb een zoon van 8, en daar doe ik veel actieve dingen mee. We lopen veel, we fietsen veel en ik merk dat ik langer door kan. Ik heb minder last van pijntjes. Laatst was ik mee met een kinderfeestje om de moeder van het feestvarken te helpen. Ondaks dat de kinderen alle kanten opvlogen, wist ik ze prima bij te houden in de looppas.

Als ik met anderen over fit20 spreek stuit ik nog heel vaak op weerstand. ‘Dat kan niet’ zegt iedereen. Alsof er een soort kortsluiting optreedt omdat mensen niet kunnen accepteren dat je in 20 minuten zulk goed resultaat haalt. Een vriend van mij met ernstige rugklachten is toch op mijn advies fit20 gaan doen. Hij kan haast niet geloven hoe hij binnen een paar maanden zoveel minder rugklachten heeft! Nu mijn man nog ;-).

Shanna Kuipers (41 jaar)