Klantverhaal van Edo Loenen

Toen jij de eerste keer ''fit in 20 minuten per week'' las... wat dacht je toen?
Ik hoorde voor het eerst van fit20 van een vriendin van me die trainer is bij fit20. Toen ik het verhaal achter fit20 hoorde dacht ik: "Dat moet ik proberen, want 20 minuten in de week moet zelfs ik wel vol kunnen houden" (Uit mijn opmerking kun je misschien opmaken dat ik geen groot fan van sporten ben :) )
En inderdaad, 2000 minuten later doe ik het nog steeds, omdat het simpelweg werkt!

Wij horen vaak: ''én maar 20 minuten, én niet zweten...dat kan nooit zwaar zijn!'' Na 2000 minuten training, wat vindt jij van deze stelling?
Deze stelling klopt van geen kanten! Ik zweet regelmatig! :)
Zonder gekkigheid: Het is verbazingwekkend wat je in 20 minuten kan doen. Het is niet alleen maar spiertraining, maar ook cardio (zeker de leg press :) ). Zelfs binnen een oefening trap ik nog wel eens in de val om na de eerste 2 herhalingen te denken "Oh, het valt wel mee deze week", maar 20 seconden later denk ik er dan heel anders over...

Wat zijn de grootste verschillen die jij in jezelf merkt na deze maanden van training?
Er zijn twee dingen die ik heb gemerkt. Uiteraard merk ik een lichamelijk verschil: ik ben duidelijk sterker geworden en ik heb (bijna) nooit meer last van vage lichamelijk klachten zoals pijn in mijn rug na een hele dag onderuitgezakt hangen in mijn bureau stoel. Maar, net zo belangrijk en misschien zelfs wel belangrijker, Fit20 is ook goed voor mijn geestelijke gezondheid. Ik merk dat die 20 minuten afzien per week heel goed is voor het verbranden van stress!

Wat vindt jij het grootste verschil tussen ons en een ''normale'' sportschool?
Ik ben geen fan van sportscholen. Het fijne aan fit20 vind ik dat het er rustig is, niet vol met zwetende mensen en harde muziek. En het persoonlijke contact met de trainers is gezellig, en zorgt er voor dat je het maximale uit je training haalt.

Tot slot, lukt het de trainers om je er een beetje doorheen te slepen op de momenten dat je het liefst even een kleine pauze zou inlassen?
Absoluut! Ik weet zeer dat als ik alleen zou zijn in een sportschool dat ik dan veel sneller pauze zou nemen (of stoppen). "Even wat drinken" "Even naar de WC" "Even strekken tussendoor". De trainers zorgen voor precies het juiste tempo. Terwijl ze het volgende apparaat klaar zetten kun je even kletsten, op adem komen, of een slokje water pakken en dan weer door gaan!