Klantverhaal van Ellen Geersing

Klantverhaal Ellen Geersing

"Mijn ziekte verandert niet maar ik ben veranderd"

Omdat ik een auto-immuunziekte heb is gezond leven belangrijk voor mij. Bewegen hoort daarbij. Ik loop met de hond en fiets naar mijn werk. Maar ik wilde mijn conditie verbeteren. Dat lukte niet goed. Ik houd niet van sportscholen en sporten, de ‘bekijk sfeer’ en harde muziek is niets voor mij. Ik heb hardlopen geprobeerd maar dat was toch te zwaar om vol te houden en zo strandden mijn pogingen om mijn conditie te verbeteren eigenlijk altijd.

Ik was daarom heel erg op zoek naar iets dat ik wel zou kunnen volhouden. En toen kwam fit20 voorbij...Omdat mijn ziekte gepaard gaat met moeheid was ik bezorgd: ‘Dit kan ik vast niet’ dacht ik. Ik stond in de ‘achteruitkijkspiegelstand’ omdat alles wat ik tot dan had geprobeerd uiteindelijk teveel en te zwaar bleek te zijn. Toch ben ik in oktober 2016 met fit20 begonnen met héél véél voorbehoud...

De eerste drie maanden waren pittig maar een aantal weken daarna dacht ik ‘Wauw, dit voelt veel beter!’ Ik had minder spierpijn en ik kreeg meer spierkracht. Dat merkte ik aan dagelijkse dingen waar ik toch aan gewend was geraakt...mijn man tilde voor mij de boodschappen uit de auto, zware klussen in de tuin deed ik niet. Ik was mezelf altijd aan het ontzien. En nu doe ik dat allemaal wèl...bladharken zonder gesloopt te zijn...ongekend!

Door fit20 kom je uit je comfortzone en dat heeft voor mij heel goed uitgepakt. Ik denk nog vaak: ‘Wauw, dat heb ik ook gedaan!’ als ik mijn grenzen weer verlegd heb. Ik ben heel erg veel sterker geworden. Ook mentaal overigens, ik durf meer, iets wat ik voorheen niet zou doen, doe ik nu wel. Ik ben echt veranderd.

Veel complimenten voor Katja mijn eerste trainster. Zij voelt mij precies aan en wist hoe zij mij kon helpen mijn grenzen te verleggen, echt maatwerk. Ik was in het begin erg op haar gericht omdat zij mij zo goed begeleidde, en ergens was er nog altijd de zorg of het wel goed zou gaan. Inmiddels heb ik ook die zorgen achter mij gelaten en word ik ook door andere trainers tot tevredenheid getraind.

Intussen is mijn man ook bij fit20 gaan trainen. Hij is echt een sporter, fietste veel en hij was mede door zijn wetenschappelijke instelling heel sceptisch. ‘Dit kan niet’ zei hij. Maar hij is daar zo van teruggekomen! Hij is enorm vooruit gegaan en heeft een groot effect van de training.

Al met al ben ik heel blij en dankbaar dat fit20 op mijn pad is gekomen. Mijn ziekte verandert niet maar ik ben veranderd. En ik heb de voorwaarden veranderd. Ik kan er tegen op.

Ellen Geersing (56 jaar) werkzaam bij Stadkamer Zwolle


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!