Klantverhaal van Lotje Scheuer

“Ik raad fit20 bijna dagelijks aan mijn patiënten aan”

Ik ben praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk in Wassenaar. In het najaar van 2017 werd de praktijk benaderd door Riccardo Masmeijer van fit20 Wassenaar met de uitnodiging om kennis te maken. Als praktijkondersteuner doe ik veel met beweging in mijn begeleidingsgesprekken dus ik heb de studio bezocht. ‘Train een maand mee!’ bood Riccardo aan en dat heb ik gedaan. Daarna ben ik zelf lid geworden!

Sindsdien zijn Riccardo en ik samen bezig om beweging op de kaart te zetten in Wassenaar. We doen leuke gezondheidsprojecten samen zoals de diabetes challenge van de Bas van Goor foundation. Ik verwijs regelmatig patiënten door naar fit20 en ik krijg positieve berichten terug. Vanuit fit20 zijn ze ook heel eerlijk als er bij een patiënt teveel fysieke problemen zijn. In dat opzicht vind ik fit20 minder commercieel dan de populaire personal trainers die je veel ziet. Iedereen kan bij fit20 trainen of je nu 18 bent of 88, fit of helemaal niet! Er wordt niet gepretendeerd dat je een fitheidsgodin wordt, maar wel dat iedereen gezond kan bewegen.

Heel belangrijk is dat door de goede begeleiding mensen het volhouden. Daar gaat het tenslotte om als je gezond wilt blijven. Die vaste afspraak helpt dan heel goed, en ze zijn heel flexibel als je die wilt verplaatsen.

Zelf was ik al fit toen ik met fit20 begon en dat kan ik met die 20 minuten per week nu makkelijk op peil houden. Ook tijdens lastige astma periodes die ik kan hebben, dan blijf ik trainen en ga ik in ieder geval niet achteruit. En door de begeleiding merk ik heel goed wat ik dan wel en niet kan. Ik wil sterk blijven dat doe ik met fit20.

Eén van de huisartsen, mijn vader, traint ook nog steeds bij fit20 en de andere collega´s zijn in ieder geval positief. In kritisch Wassenaar is het eerst zien dan geloven dus je moet van goede huize komen als je mensen hier enthousiast wil krijgen. En dat gebeurt dus bij fit20 want ze gaan het toch allemaal doen!

Ik raad fit20 bijna dagelijks aan mijn patiënten aan. Het zit in mijn behandelplan. Die 20 minuten maakt het zo haalbaar, ook voor patiënten die niet zo van bewegen houden. Helaas zijn de kosten voor sommigen te hoog. Ik begrijp dat fit20 prijstechnisch weinig kan doen dus ik hoop dat er een zorgverzekeraar opstaat. Voor mensen met diabetes is dit soort training zo belangrijk, medisch gezien zou dit gewoon geregeld en vergoed moeten worden.


Lotje Scheuer (32 jaar) praktijkondersteuner www.huisartsivandongen.nl


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!