Klantverhaal van Roeleke Ketelaar

“Deze training vind ik zoiets goeds dat ik het iedereen aan wil raden

Ik ben altijd al sportief geweest, tennis graag, geef les in paardrijden en mennen, en ik wandel heel wat af. Maar ik heb een aangeboren heupafwijking waar ik vanaf 2004 steeds meer last van kreeg. Bewegen ging steeds minder goed en ik moest langzamerhand sporten opgeven. Bij de paarden kon ik geen hooi meer sjouwen en geen kruiwagen meer duwen. Alles wat ik met de armen moest tillen gaf teveel druk op de heupen.

Voorjaar 2016 is mijn man met fit20 begonnen vanwege rugklachten bij het golfen. Al heel snel was hij zo enthousiast over het concept dat ik dacht: „ Misschien ook wel iets voor mij” en ben ik ook begonnen. Wel als een sceptische klant hoor. “Hoe kan je nou in 20 minuten enig resultaat krijgen?” dacht ik. Maar ik had al gauw resultaten. Vooral mijn armen werden weer sterker en ik kon al snel meer dingen doen en weer makkelijk hooibalen tillen. Ik kreeg er vooral veel energie van!

Vlak voor kerst 2018 ben ik geopereerd en heb een heupprothese gekregen. De eerste 6 weken moest ik revalideren en aansterken, maar daarna voelde ik me eigenlijk snel heel goed! Mijn spierkracht, ook in mijn benen, was na de operatie heel snel hersteld omdat ik die steeds getraind had. Deze zomer ging ik met mijn gezin op bergvakantie en ik kon meteen weer 18 kilometer in de bergen wandelen! Klimmen, dalen, de ijle atmosfeer, het ging allemaal prima. Dat was een paar jaar geleden niet denkbaar geweest!

Wat het meest opvalt is hoe goed mijn uithoudingsvermogen is. Dat is echt dankzij de cardio bij fit20. En dat terwijl ik voor fit20 misschien 14 jaar niet actief was geweest in de sport. Als ik denk hoe slecht ik was en dat ik een half jaar na de operatie al weer hele dagen in de bergen kon wandelen… Zonder fit20 had ik daar niet de energie voor gehad.

Mijn man en ik trainen samen en we waren eerst altijd vertrouwd met John Nijenhuis. Hij hielp ons goed, kende ons en gaf goed aan waar we compenseren. Een personal trainer is echt nodig, want alleen stop je al veel eerder en train je ook niet steeds de goede spieren. Nu trainen we ook bij collega’s van John en ook zij letten goed op details en pushen goed. “Hup, nog één erbij!” zeggen ze dan.

Ik ben fit20 altijd druk aan het promoten. Het is zo effectief. Ik heb net getraind en het voelt weer lekker. Ik ga altijd, ook al heb ik soms wat minder zin. Deze training vind ik zoiets goeds dat ik het iedereen aan wil raden.

Roeleke Ketelaar (57 jaar)