Klantverhaal van Victor Deconinck

“Nu ben ik verkocht. Heel simpel omdat het programma van fit20 de beloften waarmaakt

Jaren terug was hij het vaste gezicht van het programma Nova. Jaren later is hij dat -en velen met hem- van fit20 Overschie. Benieuwd waarom Victor Deconinck enthousiast is onze trainingsformule en over deze studio in het bijzonder? Lees dan hier zijn leuke verhaal.

Victor Deconinck: 'Waarom besluit je opeens toch eens iets aan je fitheid te gaan doen? Voor mij was dat een combinatie van factoren. Allereerst de naderende datum van de traditionele skivakantie rond de Kerst. Ik kan nog redelijk meekomen. Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat de ski’s steeds beter worden en ook dat de pistes in de betere wintersportoorden elke dag door gevaarlijke grommende machines weer strak gestreken worden.

Maar vorig jaar zoefde mijn kleinzoon me wel uitdagend lachend voorbij. En dus wilde ik, ondanks het klimmen der jaren toch nog enigszins eerzuchtig, dit jaar wat laten zien. Maar toen ik toch wat zuchtte en steunde bij het aantrekken van mijn sokken, en in de badkamer mijn silhouet in de spiegel eens kritisch bekeek, kwam ik tot een onontkoombare conclusie. Een biertje in het café, een extra stukje kaas ‘s avonds bij de buis en als je alles optelt toch relatief weinig beweging, dat alles laat heel duidelijk negatieve sporen na.

Er moest dus iets gebeuren.
Maar was niet de belangrijkste reden om uiteindelijk de stap te wagen. Vorig jaar was ik dagvoorzitter tijdens een seminar over gezondheidsrisico’s bij oudere mensen. Er was een interessante lezing bij van een specialist van het Erasmus Medisch Centrum. Het onderwerp was valpreventie. Statistieken laten zien, dat ouderen vaak vallen, en dat met zo’n val meestal de echte problemen beginnen. Iedereen kent de voorbeelden uit de eigen omgeving. Een gebroken heup en opeens is iemand hulpbehoevend. De spreker gaf aan dat het verlies van spiermassa misschien wel de belangrijkste oorzaak is van het feit dat oude mensen onzeker op de benen staan.

Goed, ik heb dat stadium gelukkig nog lang niet bereikt, maar ik had opeens weer dat beeld voor ogen van mijn moeder die destijds ook een aantal keer in huis ten val was gekomen. Wat een ellende...Voorkomen is dus ook in dit geval beter dan genezen. En aangezien de spiermassa al vanaf, pakweg je dertigste, afneemt besefte ik opeens dat dat proces ongemerkt ook bij mij al jaren aan de gang was. Je moet je spieren dus altijd blijven ‘onderhouden’, was het advies van de Rotterdamse specialist.

Maar, ja...ik geef het eerlijk toe. Zo’n sportschool met die loeiharde muziek en al die zwetende mensen op die apparaten, het lokte me niet. Vooral ook vanwege de geestdodendheid van een uur op een fiets of roeiapparaat. Ik verveel me al na vijf minuten. En van alle kanten hoor je ook dat het zo weinig echt helpt. En maak met een drukke agenda en allerlei activiteiten maar eens tijd om elke week, liefst een paar keer, de gang naar de sportschool te maken.

En toen zat ik bij de kapper met het Rotterdamse magazine Friends in Bussiness in mijn handen. Ik lees dat blad nog altijd met plezier, omdat het ooit in het leven is geroepen door een oude vriend van me, Jan. D. Swart. Bladerend werd mijn aandacht getrokken door een artikel over Bas Pronk. Sympathieke kop op de foto en vooral interessante tekst. In slechts 20 minuten per week fit worden en vooral blijven. Met een wetenschappelijke studie op de achtergrond ben ik altijd huiverig voor dit soort boodschappen, die te mooi lijken om waar te zijn. Maar vooral vanwege die sympathieke kop besloot ik toch eens polshoogte te gaan nemen. Want dit leek me iemand die goudeerlijk is en gewoon achter zijn product staat.

Om een lang verhaal kort te maken. De kennismaking was uiterst positief, de uitleg van het systeem of concept overtuigend en de proefsessie haalde me over de streep. En in de agenda zijn altijd wel weer 20 minuten in te passen.

En nu ben ik verkocht. Heel simpel omdat het programma van fit20 de beloften waarmaakt. En Bas Pronk de ideale personal trainer is. Een ideale combinatie.

Ik ben nu zo’n tien keer geweest en het resultaat verbaast me. Er blijken in het al enigszins antieke lichaam nog onvermoede krachten schuil te gaan. De forse progressie stimuleert me, en ik voel me echt aanzienlijk fitter en prettiger. Het is zeker geen placebo effect. En Bas blijkt inderdaad de prettige mens, die je vanaf de foto toelacht.

De sokken gaan inmiddels soepel aan, de trappen in huis worden weer veerkrachtig bestegen en ik ben tot een ambassadeur van Bas en zijn fit20 uitgegroeid.


Victor Deconinck


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!