Klantverhaal van Wies Remmers

Klantverhaal  Grietje N.

"fit20 doe ik tussen de bedrijven door en de winst is groot."

Ik doe sinds december 2013 fit20 bij Hilde in Apeldoorn, nu precies een jaar. Het grote voordeel voor mij is dat je fit20 één op één doet met een coach. Ik vind sporten namelijk niets…eigenlijk het vreselijkste wat er is. Dus als ik de kans krijg dan ga ik liever niet sporten. Maar bij fit20 kom je er met goed fatsoen niet onder uit! Als ik afbel dan krijg ik namelijk meteen een alternatief tijdstip aangeboden…dus het is voor mij een enorme stok achter de deur. Leuk zal ik sporten nooit vinden dus ik heb die stok nodig, anders doe ik het gewoon niet.

De fit20 training heeft me goede resultaten opgeleverd. Sinds mijn jeugd heb ik Scheuermann, dat is een vergroeiing van je ruggenwervels. Hier had ik regelmatig last van. Als ik te lang stond had ik daarna nog lang heel veel pijn. Dat verbeterde al vrij snel nadat ik met fit20 begon. Ik kan nu ook veel beter zitten in een ongemakkelijke houding, op een barkruk bijvoorbeeld. Ik heb dan nog wel pijn maar het is binnen een paar minuten weg. Mijn spierfunctie werkt veel beter dus ik heb minder snel last van pijn, en als ik het heb dan duurt het niet lang. Echt hele lange afstanden lopen zonder pijn gaat niet hoor, maar ik heb laatst wel de heg in één keer gesnoeid. Voorheen moest ik dan 3 keer pauze houden!

Afgelopen maandag trainde ik precies een jaar. Ik vroeg aan mijn trainster om bij de pull-down het gewicht in te stellen waar ik een jaar geleden mee begon. Toen vond ik dat echt heel zwaar. En nu drukte ik het hoppetee weg met één hand!

Het prettige van fit20 vind ik toch ook dat je alleen tegen jezelf knokt, geen competitie gedoe met anderen. Je coach spoort je aan, nog één keer proberen! Nou, dat doe je dan. Ik herkende die geluiden lijst van de jubileumkrant dan ook van mezelf…

Ik heb het laatste jaar eigenlijk voortdurend vooruitgang geboekt. Het begint misschien op sommige toestellen iets af te vlakken maar op andere maak ik nog steeds progressie.

Ik noem fit20 dan ook regelmatig aan anderen, en in mijn kring doen een aantal mensen fit20. Dat zijn wel mensen zoals ik die niet zo van sporten houden. Maar die moeten ook wat en dat lukt dus met fit20.

Wies Remmers (63 jaar) - Huisarts en docent huisartsgeneeskunde


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!