Terug naar de studiopagina

Over Walter

Wie is Walter Bulkens

Wat maakt je zo’n goede personal trainer?

Ik heb de afgelopen jaren als fitnessinstructeur veel ervaring opgedaan in het coachen en begeleiden van diverse persoonlijkheden met uiteenlopende specifieke doelen. Ik ben enthousiast, geïnteresseerd en heb een winnaarsmentaliteit. Die winnaarsmentaliteit breng ik graag over op anderen!

Wat kenmerkt je personal trainingsstijl? Hoe ga je met je klanten om?
Allereerst spreek ik liever van gasten dan van klanten….Ik vind het belangrijk om minstens 1% meer te geven dan dat er van mij verwacht wordt als trainer. Dienstbaar zijn is de basis van het nieuwe gastgericht werken. De gasten van vandaag en morgen verlangen 'warme' dienstverlening en oprechte aandacht. Ik ben er tijdens een training dan ook 20 minuten speciaal voor mijn gasten!

Anderzijds verwacht ik ook van mijn gast dat hij of zij zich voor 100% inzet tijdens de trainingen.

Wat vind je belangrijk in je relatie met je klanten?
Ik vind wederzijds vertrouwen en respect naar elkaar heel belangrijk. Dat is voor mij de basis voor een goede en langdurige verstandhouding tussen gast en trainer.

Wat is het grootste compliment dat je van een klant hebt gekregen?
Een gast vertelde me laatst: “Ik had niet verwacht dat je in slechts 20 minuten per week zo intensief kunt trainen en dat je daar dan ook nog eens ontzettend veel voldoening uithaalt met als resultaat een energieker en gezonder lichaam”. Dat zegt genoeg.

Hoe motiveer je je klanten? Wat is je beste trainingstip?
Ik motiveer mijn gasten door er de gehele training speciaal voor hun te zijn, en dan nog net iets meer wanneer ze voortijdig dreigen op te geven. Juist dan is het belangrijk om gasten te kunnen motiveren door te zetten, dan komt het aan op mentaliteit en op mijn coaching.

Mijn trainingstip luidt: Probeer iedere training te beleven alsof het de aller belangrijkste training van je leven is!

Wat vind je zelf van fit20?
Een fantastische trainingsmethode waarbij je dus écht in korte tijd het lichaam van een optimale trainingsprikkel kunt voorzien. Het is hard werken, maar voor je het weet kun je er weer voor een week tegen!
Welke resultaten zie je bij je klanten?
Mijn gasten creëren door wekelijks fit20 te doen een gezonder en sterker lichaam, waardoor de kwaliteit van hun leven omhoog gaat! En dat is toch waar het om allemaal om gaat.


Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
Mijn ideale vakantie is zonnig en een mix van lekker rustig aan doen en wat actiefs doen.
Alle tijd nemen om te ontbijten, een goed boek lezen, zo nu en dan een duik in het zwembad nemen, een leuk stadje bezoeken en lekker eten & drinken zijn belangrijke ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Ik voel me zowel thuis in een luxe resort met vanaf je balkon uitzicht op zee, als op een camping waar je lekker 's avonds de barbecue kunt aansteken.